20 Şubat 2015 Cuma

AÇMA


Malzemeler:
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 1 paket yaş maya(40 gr)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 7-7,5 su bardağı un
  • 250 gr margarin
Üzeri İçin:
  • 1 yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu
Yapılışı:

     Ilık su, süt, maya, tuz ve şekeri bir yoğurma kabına koyup karıştırın. Unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur yapın. Hamur elinize yapışıyorsa elinizi yağlayarak yoğurun. Hamuru mayalanması için bekletin. Hamur mayalanınca ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp merdaneyle oval şekilde fincan tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız hamurun içine oda sıcaklığındaki yumuşak margarinden 1 çay kaşığı kadar büyüklükte parçalar alıp 6-7 tane margarin parçasını hamurun üzerine sürün. Hamuru rulo şeklinde sarıp temiz bir bezin altına koyup diğer hamurlara da aynı şekilde yapın. Hazırlanan hamurlar çift olacak. İlk yaptığınız rulo hamurdan ikisini alın. Bir tarafın uçlarını birleştirip elinizle tutun. Diğer tarafı elinle burarak simit şeklinde yapın iki ucu birleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder