14 Aralık 2014 Pazar

TAVA BÖREĞİ



Malzemeler:
  • 3 adet yufka
  • 250 gr. beyaz peynir
Sosu İçin:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
Yapılışı:

      Tavanın tabanını yağlayın. Yufkanın birini dışına taşacak şekilde tavaya yayın. Yumurta, süt ve sıvı yağı bir kabın içinde karıştırın. Tavaya yaydığınız yufkaya sostan bir kaç kaşık dökün. Geri kalan 2 yufkayı parçalayarak sosun üzerine bir kısmını yayın ve tekrar sostan dökün. Peynirden de üzerine koyup tekrar yufka ve sos şeklinde parçalanan yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapınız. Sonra dışarı taşan yufkayı toplayıp tavanın üzerini düzgünce kapatın. Üzerine sıvı yağ sürüp kısık ateşte yavaş yavaş pişirin. Diğer tarafını da kapakla çevirip aynı şekilde pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder