12 Aralık 2014 Cuma

SOYA SOSLU TAVUK



Malzemeler:
  • 750 gr tavuk(tavuk kalça etinden kuşbaşı)
  • 3 yumurta akı
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 yemek kaşığı susam
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
Kızartmak İçin:
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
Sebzeli Pilav İçin:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 2 adet havuç
  • 3 su bardağı et suyu
  • Tuz 
  • Karabiber
  • Sıvı yağ
Yapılışı:

      Kuşbaşı doğranmış tavukları bir kaba koyun ve üzerine yumurta aklarını, nişastayı, soya sosunu, zeytinyağ, köri, kekik, pul biber, karabiber ve susamı koyup karıştırın. Buzdolabına koyup bir gün bekletin. Yiyeceğiniz zaman tavaya 1 çay bardağı sıvı yağ koyup yağı kızdırın. Tavukları koyup kavurun. İndirmeye yakın 1 yemek kaşığı soya sosunu ilave edip, karıştırın ve ocağı kapatın.
Yanında servis etmek için sebzeli pilav hazırladık. Pilav için önce havuçları küp küp doğrayın. Tencereye su  koyup haşlayın sonra içine bezelyeleri atıp beraber pişene kadar haşlayın. Bezelyeyi konserve olarakta kullanabilirsiniz. Pirinçleri sıvı yağda kavurun. 3 su bardağı et suyunu ilave edin. Tuzunu koyun ve kaynamasını bekleyin. Kaynayıp bir miktar suyunu çekince haşlanmış bezelye ve havucu ilave edin ve karabiberi koyun. Pilav suyunu çekip pişince ocağı kapatın ve demlendirin. Servis tabağına pilavı alın üzerine kavurduğunuz tavuk etlerini koyun üzerine de ince kıyılmış maydanoz serpip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder