14 Aralık 2014 Pazar

FIRIN SÜTLAÇ


Malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su (pirinci haşlamak için)
  • 1 yumurta sarısı
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
Yapılışı:

           Pirinci yıkayın bir tencereye 2 su bardağı suyu ve pirinci koyup iyice yumuşayana kadar haşlayın. Ayrı bir tencereye sütü, haşlanmış pirinci ve şekeri koyup kaynatın. Kaynayınca vanilyayı ilave edin. Bir kasenin içine 1 çay bardağı kadar süt koyun. Sütün içine bir yumurta sarısı ve nişastayı koyup çırpın. İyice karışınca kaynayan sütlacın içine azar azar dökerek karıştırın. Koyulaşınca bir taşım kaynatıp ocaktan alın ve fırın ısısına dayanıklı kaselere veya toprak kaplara koyup bir tepsinin içine koyun. Tepsiye su koyup 200 derece fırına koyun üzeri kızarana kadar fırında tutun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder