7 Aralık 2014 Pazar

SEBZELİ PALAMUT BALIĞI ÇORBASI


Malzemeler:
  • 1 adet palamut balığı
  • 8 su bardağı su
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 baş küçük kereviz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 adet limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:

      Temizlenmiş balığı 8 su bardağı su ile tencereye koyup kaynatın. Balık haşlanınca soğuması için suyun içinden alıp bir kaba koyun. Soğuyunca derisini alıp, kılçıklarını temizleyin. Küçük küçük parçalara ayırın. Havucu, patatesi ve kerevizi minik küp küp doğrayın. Balık suyunun içine önce havuçları koyup yumuşayana kadar kaynatın. Sonra patates ve kerevizi ilave edip sebzeler pişene kadar kaynatın. Ayrı bir tencerede 4 yemek kaşığı sıvı yağ ile unu kokusu çıkana kadar kavurun.
2 bardak soğuk su ilave edin. Sonra balık suyuyla hazırladığınız sebzeleri koyup karıştırın. Kaynamaya başlayınca temizlenmiş balıkları koyun. 5 dakika kaynadıktan sonra 1 limon suyu ile 1 yumurtanın sarısını çırpın. Terbiyesi için yapılan limon ve yumurta karışımına çorbanın suyundan koyup ılıklaştırıp çorbanın içine karıştırarak dökün. Kıyılmış dereotu serpip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder