15 Aralık 2014 Pazartesi

KIRMA BÖREK


Malzemeler:
  • 5 adet yufka
Sosu İçin:
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yumurta
İç Malzemesi:
  • Beyaz peynir veya lor peyniri
Yapılışı:

      İlk yufkayı düz bir zemine yayın. Yoğurtla yumurtayı bir kabın içinde karıştırın. Yufkanın tamamına karışımı fırçayla sürün. Yufkanın ortasına kadar peyniri koyun ve yarısını peynirin üzerine gelen kısmı kapatın. İki taraftan büzdürerek ortada birleştirin. Enine dört parmak genişliğinde kesip tepsiye yerleştirin diğer yufkalara da aynı işlemi yapın tepsi dolunca yumurta ve yoğurt karışımına 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip karıştırın ve böreklerin üzerine sürün 180 derece fırında pişirin.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder