22 Aralık 2014 Pazartesi

EL AÇMASI SİGARA BÖREĞİ


Malzemeler:
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı su
  • 3 yumurta(birinin sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 bardak un
Arasına Sürmek İçin:
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket margarin veya tereyağ
İç Malzemesi:
  • 1 kalıp beyaz peynir
  • 1 tutam maydanoz
Açmak İçin:
  • 200 gr mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
Yapılışı:

       Yoğurt, su, süt, sıvı yağ, tuz ve yumurtaları bir kaba koyup karıştırın. Unu azar azar ilave edip yumuşak bir hamur yapın. Hamuru 3 eşit parçaya ayırın. Bir parça hamuru 10 bezeye ayırın. Diğer 2 bezeyi de onar bezelere ayırın. İlk onlu bezeyi alın her birini tabak altı büyüklüğünde nişasta ve un karışımıyla açın. Her açtığınız  bezeyi margarini eritin, sıvı yağla karıştırın ve üzerine sürün. En üsttekini yağlamayın. Açtığınız bezeleri buzluğa koyun. Diğer bezeleri de açıp buzluğa koyun. İlk açtığınız bezeleri buzluktan alın ve yuvarlak açın. Açtığınız yufkayı önce dörde sonra on ikiye bölüp maydanoz ve peynir karışımından koyup sigara böreği sarar gibi sarın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişirin. İsterseniz üzerine çörek otu ve susam serpebilirsiniz .






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder