4 Aralık 2014 Perşembe

PİRİNÇLİ ISPANAK


Malzemeler:
  • 1 kg. ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Sıvı yağ
  • Tuz
Yapılışı:

    Ispanakları temizleyip yıkayın ve doğrayın. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağla beraber tencereye koyun ve kavurun. Soğan kavrulunca salçayı ilave edip kavurmaya devam edin. Pirinçleri yıkayıp salçanın üzerine ekleyin. Yarım su bardağı kadar suyu tencereye koyun. Pirinçler biraz yumuşadıktan sonra ıspanakları ilave edin. Ispanaklar yumuşayınca tuzunu ilave edin. Ispanaklar pişince ocaktan alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder