15 Aralık 2014 Pazartesi

PATATESLİ LEZZET BÖREĞİ


Malzemeler:
  • 4 adet patates
  • 4 adet yufka
  • 1 şişe maden suyu
  • 4 yumurta
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Kuru nane
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
Üzeri İçin:
  • 1 yumurta sarısı
Yapılışı:

       Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyup ezin. Ezdiğiniz patateslerin üzerine bir şişe maden suyu, 4 yumurta (birinin sarısını üzeri için ayırın), tuz, karabiber, pul biber, nane, zeytinyağ ve kabartma tozunu koyup karıştırın. Yufkanın birini düz bir zemine yayın. Üzerine 5-6 kaşık patatesli harçtan koyup yufkanın her tarafına yayın. İkinci yufkayı da birinci yufkanın üzerine koyun ve iç harcı koyup yayın 4 yufka bitene kadar bu işlemi yapın. Bütün yufkalara patatesli harcı sürme işlemi bitince yufkanın hepsini ortadan ikiye katlayın. Su bardağı veya yuvarlak kalıpla kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin. 170 derece fırına atıp pişirin.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder