8 Aralık 2014 Pazartesi

KIYMALI KARNABAHAR


Malzemeler:
  • Küçük boy karnabahar
  • 150 gr. kıyma
  • 1 adet kuru soğan 
  • 2-3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı domates sosu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
Yapılışı:

      Karnabaharları küçük küçük parçalara ayırın ve yıkayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Tencereye sıvı yağı koyun ve soğanları ilave edip kavurun. Sonra kıymayı ilave edip soğanla beraber kavurun. Domates sosunu ve salçayı ilave edip kıyma ve soğanla beraber çevirip, karnabaharları ilave edin. Sarımsakları da ince ince doğrayıp karnabaharlara ilave edin. Bir buçuk su bardağı su ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca tuzunu, karabiberini ve kırmızı pul biberi ilave edin ve ocağın altını kısın. Karnabaharlar pişince ocağı kapatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder