4 Aralık 2014 Perşembe

PÜRELİ KEBAP


Malzemeler:
  • Yarım kg. kuşbaşı et
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
Püre İçin:
  • 8 adet orta boy patates
  • 2 yumurta (1 inin akı üzerine)
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
Sosu İçin:
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı su
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tuz
Üzeri İçin:

  • 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi

Yapılışı:

     Soğanı yemeklik doğrayın. Sıvı yağı tencereye koyup ocağa koyun. Etleri içine atın. Etler suyunu salınca soğanları ilave edin. Beraber kavurun. Biberleri doğrayın etlere ilave edin. Domatesleri küp küp doğrayın. Kavrulan et ve biberlere domatesleri ve salçayı ilave edin. Suyunu çekene kadar pişirin. Pişince ocaktan alın içine kekik, karabiber, pul biber, tuz ve kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırın. Patatesleri haşlayın haşlanınca kabuklarını soyun ve ezin. Püre haline gelen patateslerin içine 1 çay bardağı galeta unu, 1 tam yumurta ve 1 yumurtanın sarısı ,tuz, karabiber, pul biber ve kekik koyup yoğurun. Patatesten yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Önce yumurta akına sonra galeta ununa bulayıp çanak şekli verin. Ortasına etli harcı koyun. 200 derece fırına verin. Biraz kızarınca fırından çıkarıp üzerine kaşar rendesi koyup sosunu hazırlayın. Sosu için tencereye sıvı yağı koyun. Domates ve biber salçasını, dövülmüş sarımsağı koyup kavurun. 2 su bardağı  suyu ilave edip karıştırın. Baharatları koyup ocağı kapatın. Tepsinin alt kısmına sosu dökün. Tekrar fırına verin kaşarlar kızarana kadar pişirin.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder