Malzemeler:
- Yarım kg. brokoli
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Brokoliyi küçük parçalara ayırın. Patates ve havucu temizleyip irice doğrayın. Kuru soğanı da iri parçalar halinde doğrayın. Sarımsakları temizleyin. Bütün malzemeleri tencereye koyup sebzelerin üzerine çıkana kadar su koyup ocağa koyun ve haşlayın. Sebzeler iyice haşlanınca ocağı kapatın. Blendırla sebzeleri püre haline getirin. Başka bir tencereye un ve sıvı yağı koyun. Unun kokusu çıkana kadar kavurun. Un kavrulunca soğuk sütü ekleyin ve karıştırın. Daha sonra püre haline gelen brokolileri ekleyin. Tuz ve karabiberi ekleyip kaynatın. Eğer çorbanız koyu olursa azar azar su ilavesi yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder