15 Aralık 2014 Pazartesi

MANTARLI TAVUK SOTE


Malzemeler:
  • Yarım kg.mantar
  • 400 gr. tavuk kuşbaşı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı domates sosu
  • Kekik
  • Karabiber
  • Tuz
  • Sıvı yağ
Yapılışı:

      Mantarları soyup  doğrayın. Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve tencereye sıvı yağ koyup soğanla birlikte kavurun. Biberleri doğrayın ve kuru soğana ilave edin. Biberler biraz sotelenince kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini ilave edin. Tavuklar suyunu salıp çekene kadar kavurun. Tavuklar kavrulunca mantarları ilave edin. Beraber sotelendikten sonra doğranmış domates ve domates sosunu ilave edin. Ocağın altını kısıp yavaş yavaş pişirin. Mantar ve tavuklar pişince kekik, tuz, karabiberini atıp biraz kaynatıp ocağı kapatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder