7 Aralık 2014 Pazar

ETLİ HAVUÇLU PİLAV


Malzemeler:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 600 gr. kuzu kuşbaşı et
  • 2 adet kuru soğan
  • 5-6 adet jülyen doğranmış havuç
  • 4 su bardağı et suyu
  • Tuz
  •  Karabiber
Yapılışı:

      Eti tereyağı ile birlikte tencereye koyup, suyunu salıp, çekene kadar kavurun. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp etlere ilave edin ama karıştırmayın ve üzerine havuçları yayın. Havuçların üzerine yıkanmış pirinci yayın. 3 su bardağı suyu ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Tıkırdamaya başlayınca tahta kaşığın sapıyla pilavda delikler açın, ocağı en kısık duruma getirin. Pilavı ocaktan almadan evvel haşlanmış nohudu üzerine dökün. Ocağı kapatıp demlenmeye bırakın. Sonra servis tabağına ters çevirip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder