7 Aralık 2014 Pazar

ÇAMLICA KÖFTESİ


Malzemeler:
  • 2 adet yufka
  • 1 kg. kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz
  • 50 gr. iç antep fıstığı (İsteğe bağlı olarak)
Yufkanın İçine Sürmek İçin:
  • 1 yumurta akı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Sosu İçin:
  • 500 gr. mantar
  • Yarım kg domates
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
Üzerine Dökmek İçin:
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
Yapılışı:

        Kıymaya antep fıstığı, rendelenmiş soğan, baharatlar ve yumurta sarısını koyup yoğurun. Yufkayı düz bir zemine yayın. Üzerine yumurta akı ve sıvı yağı karıştırıp yufkanın üzerine sürün. Yufkayı ikiye katlayın, tekrar yumurta ve sıvı yağ karışımından sürün. Kıymayı iki parçaya ayırın.  Katladığınız yufkanın uzun tarafına kıymanın yarısını uzunca yayın ve sıkıca rulo yapın. İki parmak genişliğinde kesin. Aynı işlemi diğer yufkaya da yapın. Yağlanmış borcama dizip üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ yarım çay bardağı su karışımı dökülerek 170 derece fırında  pişirin. Fırından çıkınca mantarlı sos dökülerek servis edilir. Mantarlı sosu hazırlamak için, mantarlar temizlenip ince ince kıyılır. Yeşil ve kırmızı biber de ince ince kıyılır. Domatesleri de küp küp doğrayın. Tavaya mantarları koyun ve suyunu salıp çekene kadar karıştırın. Sıvı yağı ekleyin. Biberleri de ekleyip soteleyin. Sarımsakları minik minik doğrayın ve domateslerle beraber atıp karıştırın. Sirkeyi, tuzunu ve salçayı ekleyin, biraz daha soteleyin ve ocağı kapatın. Arzu ederseniz sarımsaklı yoğurt hazırlayıp köftelerin üzerine önce sarımsaklı yoğurdu sonra mantar sosu döküp servis edebilirsiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder