7 Aralık 2014 Pazar

HUMUS


Malzemeler:
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 4 diş sarımsak
  • 1,5 su bardağı tahin
  • 1 tane limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tutam maydanoz
  • Salatalık turşusu
  • Tuz 
Yapılışı:

     Haşladığınız nohutların kabuklarını soyun. Mutfak robotuna nohutları, sarımsak ve limon suyunu ekleyip çekin. Tahini ilave edip tekrar çekin. 1 çay bardağı su ilave edip tekrar çekin. Tuz ve kimyonu ekleyip tekrar çekin. Tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyun. Robottan çektiğiniz humusu tencereye koyun. 2-3 dakika karıştırarak pişirin. Kalan 2 yemek kaşığı sıvı yağı cezveye koyun ve kızdırın. Ocaktan alın içine 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı kimyon koyup karıştırın. Humusu servis tabağına alın. Üzerine baharatlı yağı gezdirin. Turşuları kesip üzerine koyun. Maydanozu kıyıp üzerine serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder