8 Aralık 2014 Pazartesi

KIBRIS TATLISI


Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz,
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbeti için:
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 dilim limon
Kreması için:
  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un 
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet krem şanti 
  • 1 su bardağı süt
Üzeri İçin:
  • Hindistan cevizi
Yapılışı:

      Önce tencereye şeker, limon ve suyu koyup 5 dakika kaynatın. Soğumaya bırakın. Yumurtayı toz şeker ile çırpın. Üzerine galeta unu, sıvı yağ, hindistan cevizi, dövülmüş ceviz, un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip çırpın. Yağlanmış cam fırın kabına koyup 170 derece fırında pişirin. İlk sıcaklığı çıkınca hazırladığınız şerbeti üzerine dökün tamamen soğuyana kadar bekleyin.
Krema için sütü, unu, nişastayı tencereye koyup pişirin. Krema pişince vanilyayı ekleyip soğutun. Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın. Soğuyan kremayı biraz mikserle çırpın sonra krem şantiyi ilave edip çırpın. Soğumuş olan kekin üzerine kremayı döküp bir ıspatulayla üzerini düzeltin. Üzerine bolca hindistan cevizi serpin ve buzdolabına kaldırın. 1 gün önceden yaparsanız daha güzel oluyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder