14 Aralık 2014 Pazar

KÖMBE KURABİYESİ


Malzemeler:
  • 250 gr. tereyağ veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ince kıyılmış ceviz içi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı kömbe baharatı
  • Aldığı kadar un (Ben 5 su bardağı un kullandım)
Üzeri İçin:
  • Susam
Yapılışı:

      Tereyağ, sıvı yağ, süt ve şekeri koyup karıştırın. İnce kıyılmış cevizi, kabartma tozu, kömbe baharatını ve unu yavaş yavaş ekleyerek hamur yapın. Eğer yumuşak bir hamur olursa 7-8 dakika dolapta dinlendirin. Bir kaseye susam koyun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp önce susama her tarafını bulayın. Kömbe kalıbına koyup bastırarak kalıbın şeklini çıkarıp vurarak ters çevirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip kömbeleri yerleştirin. 170 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Kömbe baharatının içinde 8 çeşit baharatın karışımından oluşur.Tarçın, yenibahar, muskat, zencefil, karanfil, mahlep ve dövülmüş damla sakızı vardır.Aktarlarda ve antakya yöresel ürün satan dükkanlarda bulunuyor. Kömbe kalıpları da internet sitelerinden veya yöresel ürün satan dükkanlardan alabilirsiniz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder