22 Aralık 2014 Pazartesi

ÇERKEZ TAVUĞU


Malzemeler:
  • 1 bütün tavuk
  • Yarım kg ceviz içi
  • Yarım bayat ekmek
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4-5 dal maydanoz
  • Tuz
  • Kırmızı biber
  • Karabiber
Yapılışı:

      Tavuğu yıkayın ve büyük bir tencereye koyun. Üzerine 7 su bardağı su koyup kaynatın. Tavuk güzelce pişince ocağı kapatın. Tavuğu soğuması için tencereden alın. Tavuk soğuyunca derisi ve kemiklerini ayıklayıp ince ince didikleyin. Cevizleri, bayat ekmeği, sarımsağı, tuzu ve az miktarda ilave ettiğiniz tavuk suyunu robottan çekin ve boza kıvamı alana kadar tavuk suyunu ilave edin. Didiklediğiniz tavuk etlerine tuz ve kara biber koyup karıştırın servis tabağına koyun. Üzerine boza kıvamındaki harcı dökün ve yayın. Küçük bir tavaya sıvı yağ koyup kızdırın ocaktan alıp içine kırmızı biberi koyup karıştırın. Çerkez tavuğunun üzerine döküp maydanozla süsleyin ve servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder