15 Aralık 2014 Pazartesi

KATMERLİ POĞAÇA


Malzemeler:
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 40 gramlık mayanın yarısı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 4-5 su bardağı un
  • 2 yumurta(1inin sarısı üzerine)
  • 125 gr tereyağ veya margarin
İç Malzemesi:
  • Yarım kalıp beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
Üzeri İçin:
  • Susam
  • Çörek otu
Yapılışı:

      Yoğurt, sıvı yağ, süt, su, maya, şeker, tuz ve yumurtayı bir kabın içinde karıştır. Yaklaşık 5 su bardağı unu ekleyip yoğurun. 6 bezeye ayırın ve 15 dakika dinlendirin. Bir bezeyi tepsi büyüklüğünde açın ve margarini eritin. Açtığınız yufkayı yağlayın. İkinci bezeyi de aynı büyüklükte açıp birinci yufkanın üzerine koyun onun da her tarafını yağlayın rulo yapıp bir kenara koyun ve üzerini örtün. Bütün bezeleri bu şekilde yapın. Yapmış olduğunuz ruloları 4 parmak genişliğinde kesin. Kesilen parçayı elinizle burun ve ortada birleştirin çanak şekli verip peynir ve maydanozu kıyıp karıştırın. Çanak şeklindeki hamura iç harcı koyup ağzını kapatmadan yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susamı serpin. 180 derece fırında pişirin.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder