15 Aralık 2014 Pazartesi

SUSAMLI EKMEK


Malzemeler:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 5 su bardağı un
  • 1 paket yaş maya(40 gr.lık)
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
Üst Malzemesi:
  • 3-4 tane kırmızı biber
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 1 su bardağı susam
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • 200 gr lor peyniri
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
Yapılışı:

       Süt, ılık su, şeker ve mayayı yoğurma kabına koyup elinizle karıştırın. Sonra sıvı yağ, un ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Hamurun  mayalanmasını beklemeden fırın tepsisini yağlayıp elinizle hamuru tepsiye yayın. Üzerine kırmızı biberi rondodan çekin, sonra kuru soğanı rondodan çekin ikisini bir kaba koyun. Üzerine susam, sıvı yağ, 1 yumurta, tuz, kekik, karabiber, kırmızı biber, lor peynirini koyup karıştırın hamurun üzerine yayın. Üzerini  örtüp 20 dakika mayalandırın. 200 derece fırında pişirin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder