12 Aralık 2014 Cuma

ISLAK KURABİYE


Malzemeler:
  • 250 gr. yereyağ veya margarin
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı ince dövülmüş ceviz
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
  • 1 limon kabuğu rendesi
Şerbeti İçin:
  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2-3 damla limon suyu
Üzeri İçin:
  • 2 su bardağı hindistan cevizi
Yapılışı:

     Tereyağ, kakao, sıvı yağ, pudra şekeri ve limon kabuğu rendesini bir kaba koyup karıştırın. Vanilya, kabartma tozu, un ve ceviz içini ilave edip hamur yapın. Hamur yumuşak olursa 5 dakika buzluğa atın. Buzluktan alıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip 170 derece fırında pişirin. Şerbeti için tencereye suyu ve şekeri koyup kaynatın. 5 dakika kadar kaynaması yeterli sonra limon suyunu ilave edin. Bir taşım kaynatıp ocağı kapatıp soğutun. Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbetin içine atıp çıkarın sonra hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alın. Şerbetini portakal suyunu sıkarak veya portakallı meyve suyu kullanarak yapabilirsiniz öyle de güzel oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder