3 Mart 2014 Pazartesi

KARİDES GÜVEÇ


Malzemeler:
  • 500 gr. karides
  • 1 adet kuru soğan
  • 1-2 adet yeşil sivri biber
  • 150 gr. mantar
  • 2 adet domates
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • 50 gr. tereyağı
  • Tuz, karabiber
Yapılışı:

    Karidesleri temizleyin. Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Bir tavanın içinde soğanı ve tereyağını kavurun. Sivri biberleri de doğrayıp soğanlara ilave edin ve kavurmaya devam edin. Mantarları da doğrayıp ilave edin. Mantar suyunu çekene kadar kavurun. Temizlenmiş karidesleri ilave edin. Karidesler pişene kadar soteleyin. Daha sonra doğranmış sarımsak ve domatesi ilave edin. Bütün malzemeler beraber pişince tuz ve karabiberini ilave edip ocağı kapatın. Güveç kaplarına hazırlamış olduğunuz karidesli harcı paylaştırın. Üzerine kaşar rendesi koyup 170 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Bu yaklaşık üç güveç kabına sığmaktadır. Siz isteğinize göre malzemeyi arttırabilirsiniz.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder