21 Mart 2014 Cuma

MİLFÖYLÜ YUKFALI BÖREK

Malzemeler:
  • 8 adet milföy hamuru
  • 2 adet yufka
  • 3 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • 1 tutam maydanoz
Yapılışı:

    Fırın tepsisini yağlayın. Milföyün dört tanesini yan yana getirin. Tepsi tabanı büyüklüğünde açın. Açtığınız milföyleri tepsinin tabanına serin. Yufkalardan birini milföyün üzerine buruşturarak yayın. Bir kabın içine yumurta, süt, sıvı yağ ve sodayı karıştırın. Hazırlamış olduğunuz bu sosu yufkanın üzerine dökün. Bütün peynirleri bir kapta karıştırın ve kabın içime maydanoz ilave edip karıştırın. Malzemenin yarısını yufkanın üzerine yayın. İkinci yufkayı da yayın. Birinci yufkaya yapılan işlemlerin aynısını ikinci yufkaya da uygulayın. Kalan dört parça milföyü de tepsinin üstünü kapatacak şekilde açın. Yufkanın üzerine kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 180 derece fırında pişirin. Eğer vaktiniz varsa bu böreği akşamdan hazırlayıp dolaba koyun. (Eğer dolaba koyacaksanız yumurta sarısını ve çörek otunu fırına vermeden önce uygulayın.)







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder