7 Mart 2014 Cuma

EKŞİLİ KÖFTE


Malzemeler:
  • Yarım kg. kıyma
  • 1 küçük kuru soğan
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 yumurta
  • Karabiber, tuz
  • İsteğe göre 1 havuç, 1 patates
  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı un
  • Sıvı yağ
Yapılışı:

     Kıymayı bir kaba koyun. Soğanı rendeleyin. Pirinçleri yıkayıp soğan ve kıymaya ilave edin. Yumurtanın akını, karabiberi ve tuzu ilave edip yoğurun. Misket şeklinde yuvarlak köfteler yapın. Unlanmış bir tepsinin içine köfteleri koyun. Bir tencereye on bardak kadar su koyun ve kaynatın. Su kaynayınca köfteleri ilave edin. İsterseniz küp küp doğranmış havuç, patates koyabilirsiniz. Köfteler pişince yumurtanın sarısını, yarım limon suyunu ve 1 yemek kaşığı unu yemeğin suyundan alarak çırpın. Kaynamakta olan köftelerin üzerine dökün. Bir taşım kaynattıktan sonra ocağı kapatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder