13 Mart 2014 Perşembe

PATATESLİ BÖREK


Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 40 gr. lık yaş maya
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • 1 paket oda sıcaklığında margarin
İç Malzemeleri:
  • 4-5 adet haşlanmış patates
  • 1 adet kuru soğan
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Sıvıyağ
Üzeri için:
  • 1 Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu
Yapılışı:

   Süt, maya ve şekeri bir kaba koyun. Maya eriyene kadar karıştırın. Sonra sıvıyağ, yoğurt, tuz ve unu ekleyip bir hamur elde edin. Mayalanması için bekleyin. Mayalanınca 12 eşit parçaya bölüp bezeleyin. Margarini de 10 eşit parçaya bölün. Bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde açıp aralarına margarini sürün. Altı tanesini üst üste koyun ama en üstteki hamuru yağlamayın. Buzdolabında 15-20 dk bekletip iki yufka inceliğine gelinceye kadar ilk altılı bezeyi açın. Üçgen kesip hazırladığınız patatesli içi koyun ve sigara böreği gibi sarın. Diğer altılı bezeyi de aynı şekilde hazırlayıp açın. Fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine börekleri dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin. 180 derece fırında pişirin.

İç Malzemenin Hazırlanması:

    Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve sıvıyağda kavurun. Haşlanmış patatesleri ezin. Kavurduğunuz soğanı patateslerin içine ilave edin. Karabiber, pul biber, tuz ilave edip karıştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder