31 Mart 2014 Pazartesi

ISPANAK BORANİ


Malzemeler:
  • 300-400 gr. ıspanak
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • Tuz
Yapılışı:

     Ispanakları yıkayıp doğrayın. Suyunu süzdürmeden bir tencereye koyun. Kendi suyunda ıspanaklar yumuşayana kadar haşlayın. Ispanakları soğumaya bırakın. Yoğurdun içine sarımsakları ezip, tuz ilave edin ve karıştırın. Soğuyan ıspanakların suyunu süzdürdükten sonra yoğurda ilave edip karıştırın. Bir tavada tereyağını eritin. Üzerine toz kırmızı biberi ilave edin ve ocaktan alın. Yoğurtlu ıspanağın üzerine tereyağlı kırmızı biberi gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder