14 Mart 2014 Cuma

ALA NAZİK (ALİ NAZİK)


Malzemeler:
  • 3-4 adet orta boy közlenmiş patlıcan
  • 250 gr çok küçük doğranmış kuzu eti
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Domates
  • Biber
  • 50 gr tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Yapılışı:

    Közlenmiş patlıcanları ince ince kıyın. Bir su bardağı yoğurt, dövülmüş sarımsak ve tuz ile patlıcanları karıştırın. Bir servis tabağına alın. Minik doğranmış kuşbaşı etleri tereyağında kavurun. Karabiber, pul biber ve tuz ilave edip karıştırın. Yoğurtlu patlıcanın üzerine etleri dökün. Közlenmiş biber ve domatesle süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder