28 Mart 2014 Cuma

İÇLİ KÖFTE (ADANA YÖRESİ)



Malzemeler:
  • 2 kase ince bulgur
  • Yarım kase irmik
  • 1 yumurta
  • 2-3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
İç Malzemesi:
  • 500 gr kıyma
  • 2-3 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz 
  • Karabiber
  • Sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
Yapılışı:

     İlk önce kıyma ve soğanı kavurun. İçine biber salçasını da ilave edin. Hepsi kavrulduktan sonra maydanozu ince ince kıyın. Onu da ilave edip ocağı kapatın. Cevizleri iri dövün. Tuz ve karabiberle birlikte ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın. İrmik ve bulguru bir kase sıcak su ile ıslatın, yumuşayınca un, salça, yumurta ve tuzu ilave edin. Ilık su yardımıyla yoğurun. Birbirini tutar hale gelince yoğurma işlemini bitirin. Cevizden biraz büyük parçalar alıp avuç içinde içi oyarak açın ve kıymalı içten koyup kapatın ve yassı yuvarlak bir şekil verin. Bir tencereye haşlamak için su koyun ve içine bir parça limon tuzu atın. Su kaynayınca köfteleri içine atın. Yaklaşık 5-6 dk kaynayan suda haşlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder