16 Mart 2014 Pazar

İRMİK HELVASI


Malzemeler:
  • 250 gr tereyağı veya margarin
  • 3 su bardağı irmik
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4,5 su bardağı süt ( suda koyabilirsiniz)
  • 3 çorba kaşığı çam fıstığı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:

    Bir tencereye margarini veya tereyağını koyun ve eritin. İrmik ve fıstığı ilave edip kavurun. Fıstık ve irmik iyice kavrulduktan sonra 4,5 su bardağı sütün içine 3 su bardağı şekeri ilave edip karıştırarak eritin. Süt ve şeker karışımını kavrulan irmiklerin üzerine döküp sütü çekene kadar kaynatın. Sonra ocağın altını kapatıp demlenmeye bırakın. Servis edeceğiniz zaman üzerine tarçın serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder