14 Mart 2014 Cuma

KAŞARLI GARNİTÜRLÜ KÖFTE

Malzemeler:

  • 500 gr kıyma
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 yumurta
  • 1 orta boy kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 250-300 gr mantar
  • 20-25 adet arpacık soğan
  • 3 adet domates
  • 3 adet sivri biber
  • Kaşar Peyniri
  • Kekik
Yapılışı:

     Bir kaba kıymayı alın. Kuru soğanı kıymanın içine rendeleyin. İçine galeta ununu, yumurtayı, tuz, karabiber ve kimyonu da ilave edip güzelce yoğurun. Kıymadan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yumurta büyüklüğündeki kıymaları kahve fincanı tabağı büyüklüğünde yassılaştırın. Bir bölümüne kaşar rendesi koyup D şeklinde (poğaça şeklinde) kapatın. Bir tepsiye köfteleri dizin. Köftelerin etrafına temizlemiş mantarları ve arpacık soğanları yerleştirin. Sivri biberi ve domatesi de iri iri doğrayın. Onları da tepsiye yerleştirin. Üzerine kekik serpip fırına verin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder