- 250 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
- 2 yumurta (birisinin beyazını üzeri için ayırın.)
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 çay bardağı pudra şekeri
- 2 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
- 2 çay bardağı kuru üzüm
- 2 çay bardağı damla çikolata
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (Un yaklaşık olarak 4-4,5 su bardağı kadar kullanılıyor bunun 1 veya 2 bardağını tam buğday unu olarak da kullanabilirsiniz.)
- 2 su bardağı hafif kırılmış mısır gevreği
Hamur için verilen bütün malzemeyi karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur yapın. Hamurdan; ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Önce yumurta akına sonra mısır gevreğine bulayıp tepsiye dizin. 175 derece fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder