13 Mart 2014 Perşembe

ATOM KURABİYE


Malzemeler:
  • 250 gr oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (sarısı içine beyazı üzerine)
  • Aldığı kadar un
İçi için:
  • 4 adet kuru incir
  • 4 adet kuru kayısı
  • 1 avuç kuru üzüm
  • 1 elma rendesi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı toz şeker
Üzeri için:
  • İri dövülmüş fındık veya ceviz 
Yapılışı:

     Kuru inciri ve kayısıyı küçük küçük doğrayın. Rendelenmiş elmayı şeker ile birlikte ocakta suyunu çekene kadar pişirin. İçine tarçın, kayısı, incir, kuru üzüm koyup karıştırın. Hamur için verilen malzemenin hepsini karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Hamurdan; cevizden biraz büyük parçalar koparın. Yuvarlayıp avucunuzun içinde yassılaştırın. İç harçtan koyup kapatın. Yuvarlayarak önce yumurtanın akına sonra fındığa veya cevize bulayıp 170 derece fırında pişirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder