14 Mart 2014 Cuma

SEBZELİ TAVUKLU KREP

Malzemeler:
  • 1 adet tavuk göğsü (Alırken şinitzel şeklinde kestirin.)
  • 1 adet taze kabak
  • 1 adet havuç
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet sivri biber
  • 200 gr mantar
  • 2 diş sarımsak
  • Soya sosu
  • Köri
  • Galeta unu
  • 2 yumurta
  • Bol sıvıyağ
Krep için:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 5-6 yemek kaşığı un
  • Tuz
Yapılışı:

     Yumurtaları bir kaba kırın ve çırpın. Üzerine süt, un ve tuzu ilave edip pürüzsüz bir şekilde boza kıvamına gelinceye kadar çırpın. Teflon tavaya bir kepçe döküp krepleri hazırlayın. Havuç, kabak ve biberleri jülyen şeklinde doğrayın. Havucu bir tavaya koyun. Bir miktar sıvıyağ ile kavurun. Daha sonra biberleri kavurun. Tavukları da jülyen şeklinde doğrayın. Kesilen tavukları da ilave edin. Tavuklar iyice kavrulduktan sonra doğranmış mantarı ilave edin. Mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Kabak ve sarımsağı da ilave edin. Hepsi pişince ocağı kapatın. Soya sosu ve köriyi ilave edip karıştırın. Pişirmiş olduğunuz kreplerin ortasına sebzeli tavuklu harcı koyup 2 yanından katlayarak rulo şeklinde sarın. Önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Kızartma ağır gelir diye düşünürseniz ruloların üzerine beşamel sos yapıp dökün. Ve kaşar rendesi serpip 170 derece fırında kaşarlar kızarana kadar pişirebilirsiniz.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder