21 Mart 2014 Cuma

TAVUKLU GARNİTÜRLÜ KEREVİZ


Malzemeler:
  • 2 adet orta boy kereviz
  • Yarım tavuk göğüsü
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 portakal suyu
  • Yarım limon suyu
  • Sıvı Yağ
  • Su
  • Tuz
Yapılışı:

    Kerevizleri temizleyin. Kerevizleri ortadan ikiye bölün. Orta kısımlarını  bir oyacak yardımıyla oyun. Tavukları küçük küçük doğrayın. Sıvıyağda tavukları kavurun. Patates ve havucu da küp küp doğrayın. Tavuklara ilave edin. Biraz kavrulduktan sonra ocağı kapatın. Tavuklu karışıma bezelye ve tuzu ilave edin. Çanak şeklinde oyduğunuz kerevizlerin ortasına hazırladığımız tavuklu harcı koyun. Bir tencereye kerevizleri yerleştirin. Portakal suyunu, limon suyunu, bir miktar suyu ve tuzu ilave edin. Hazırlamış olduğunuz kerevizleri ocağa koyun ve pişirin. Pişince üzerine kereviz yapraklarından doğrayarak kerevizlerin üzerine koyun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder