9 Mart 2014 Pazar

REVANİ


Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 4 kahve fincanı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 kahve fincanı irmik
  • 4 kahve fincanı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
Üzeri için:
  • Hindistan Cevizi
Yapılışı:

    Yumurtayı şeker ile beraber çırpın. Daha sonra diğer malzemelerin hepsini ekleyip çırpın. Bir borcama karışımı dökün. 170 derece fırında pişirin. Şerbeti için verilen şeker ve suyu kaynatmadan karıştırarak şekeri eritin. Şeker eriyince fırından çıkan tatlının üzerine dökün. Tatlı soğuyunca hindistan cevizi serpip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder