31 Mart 2014 Pazartesi

TAVUKLU BÜRYAN PİLAVI


Malzemeler:
  • 1 bütün tavuk
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 5 adet sivri biber
  • 100 gr. tereyağı
  • 2,5 su bardağı pirinç
  • Tuz
  • Kırmızı biber
  • Karabiber
Yapılışı:

     Tavuğu haşlayın. Tereyağını tencereye koyun ve eritin. Soğanları yemeklik doğrayın. Eriyen tereyağının içine soğanları ilave edin. Biberleri de doğrayın. Kavrulan soğanlara biberleri de ilave edin. Domatesleri de küp küp doğrayın ve ilave edin. Hepsi beraber sotelenince pirinci ilave edin. Haşlanmış tavuğun suyunu, tuzu, karabiberi ilave edip tam pişirmeden ocağı kapatın. Bir borcama hazırladığınız pilavı dökün. Üzerine tavukları iri parçalar halinde yerleştirin. Tavukların üzerine toz kırmızı biber serpin. 180 derece fırında pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder