13 Mart 2014 Perşembe

TIRTIL KURABİYE

Malzemeler:
  • Yarım paket tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
Yapılışı:

    Bütün malzemeleri bir kabın içinde karıştırın ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Tırtıl kurabiye kalıbına hamurdan parçalar koparıp arka kısmında parmağınız ile ittirin. Tırtıl kurabiyeleri elde edin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. 170 derece fırında pişirin. İsterseniz marmelat veya eritilmiş çikolataya bulayarak servis edebilirsiniz.


                                            TIRTIL KURABİYE KALIBI


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder