28 Mart 2014 Cuma

ELMALI KURABİYE

Malzemeler:
  • 125 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
İç Harcı için:
  • 4 adet elma
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz
Üzeri için:
  • Pudra şekeri
Yapılışı:

     Bir kabın içine tereyağı, pudra şekeri, yumurta, yoğurt, sıvıyağ, vanilyayı koyun ve karıştırın. Daha sonra un ve kabartma tozunu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Bu hamurdan bir avuç büyüklüğünde parçalar koparıp merdane ile 3 mm kalınlığında açın.(göz kararı açabildiğiniz incelik) Sigara böreği hamurunu keser gibi kesin. Bir tencerenin içine elmaları rendeleyin ve şekeri ilave edin. Ocakta elmalar suyunu çekene kadar pişirin. Ocağı kapatınca tarçın ve cevizi ilave edin. Kestiğiniz hamurların üst kısmına elmalı harcı koyun ve sigara böreği gibi sarın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. 170 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğuyunca üzerine pudra şekeri dökün.
    Bu malzeme ile farklı bir kurabiye de yapabilirsiniz. Aynı şekilde hamuru hazırlayıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp kahve fincanı altı büyüklüğünde elinizle açın. Yuvarlak açtığınız hamurun üst kısmı boşta kalacak şekilde alt kısmına 3-4 çizik atın. Üst kısma elmalı iç harcı koyup rulo şeklinde sarın. Yarım ay şekli verip fırın tepsisine dizin. Aynı derecede pişirin. Çıkınca üzerine pudra şekeri serpin.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder