2 Nisan 2015 Perşembe

KAŞIK HELVASI


Malzemeler:
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  •  1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Şerbeti İçin:
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
Yapılışı:

     Bir tencereye sıvı yağı, unu ve irmiği koyup kavurun. Şerbeti için tencereye suyu ve şekeri koyup bir taşım kaynatıp ocağı kapatın. Bir kasede yumurta sarısıyla sütü çırpın. Kavrulan malzemenin üzerine şerbeti dökün. Şerbet çekince yumurta ve süt karışımını döküp karıştırarak yedirin. Helva tencerede toplanmaya başlayınca ocağı kapatın. Dövülmüş cevizleri ilave edip karıştırın yemek kaşığı ile şekil verip servis edin. Sıcakken yemenizi tavsiye ederim bence çok güzel oluyor. Size afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder