24 Nisan 2015 Cuma

KIYMALI SOSLU LAHANA SARMASI


Malzemeler:
  • 1 adet sarmalık lahana
  • 2 adet kuru soğan
  • 250 gr. kıyma
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2-3 diş sarımsak
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
Sosu İçin:
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası veya 4-5 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • Sıvı yağ
Yapılışı:

     Lahanaları kap kap ayırın ve sıcak suda haşlayın. Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Dereotu, sarımsak ve maydanozu ince ince kıyın. Bir kabın içine kıymayı, yeşillikleri, soğanı, sarımsağı, yıkanmış pirinci, kuru naneyi, salçayı, tuzu, limon suyunu, karabiberi ve sıvı yağı koyup karıştırın. Haşlanmış lahanaların sert damarlı kısımlarını çıkarın enine ikiye ayırıp iç harcını koyup sarın. Sardığınız lahanaları tencereye dizin üzerine çıkana kadar su koyun ve tuzunu atıp ocağa koyun. Sosu için bir tavaya sıvı yağı koyun ve sarımsakları rendeleyin. Salça veya domates püresini koyup kavurun. Ocağın altını kapatınca naneyi ilave edin. Lahana sarmaları pişince hazırladığınız sosa yarım su bardağı kadar su ekleyip pişmiş lahanaların üzerine dökün. Lahanaların suyu azaldıysa su ilavesi yapın. 10 dakika kadar daha kaynatıp ocağın altını kapatın.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder