15 Nisan 2015 Çarşamba

KIYMALI PIRASA DOLMASI


Malzemeler:
  • 1 kg kıyma
  • 250 gr kıyma
  • 1 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 adet kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 2 adet havuç
  • 1 adet limonun suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
      Pırasaları ortalama 25 cm uzunluğunda kesin kestiğiniz pırasaları uzunlamasına çizin ve kap kap ayırıp kaynayan suda haşlayın. Soğanı yemeklik doğrayın. 2 diş sarımsağı ince ince kıyın. Bir kabın içine soğanı, sarımsağı, kıymayı, yıkanmış pirinci, bulguru (küçük boy çay bardağı ile), sıvı yağı, kuru nane ve baharatları koyup karıştırın. Hazırladığınız iç harcı haşlanmış pırasaların uç kısmına koyup muska şeklinde sarın. Tencerenin altına bir tane havucu şerit şerit kesip koyun. Kalan 3 diş sarımsağı doğrayın. Hazırladığınız pırasa dolmalarını tencereye yerleştirin. Üzerine kalan bir havucu da şerit şerit kesip koyun. Limon suyunu dökün. Bir kasede 1 yemek kaşığı salçayı, 1 su bardağı su ile açın tuzunu da koyup karıştırın ve dolmaların üzerine dökün. 2 su bardağı daha su ilave edip ocağa koyun ve pişirin. Suyu azalırsa sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.  







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder