14 Nisan 2015 Salı

FISTIKLI MEKİK KEK


Malzemeler:
  • 6 yumurta akı
  • 125 gr tereyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı fındık unu
  • 1,5 çay bardağı yeşil antep fıstığı
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Yapılışı:

     Yumurtanın akını bir fiske tuz ile kar haline gelene kadar çırpın. Ayrı bir kaba fıstık, un, kabartma tozu, vanilya, fındık unu ve pudra şekerini koyup karıştırın. Tereyağını kızdırmadan eritin. Çırpılmış yumurta akına bütün malzemeleri koyup aklar sönmeden kaşıkla karıştırın. Mekik kek kalıplarını yağlayıp unlayın ve kek hamurundan bir yemek kaşığı koyun ama üzerini düzleştirmeyin kaşıkla koyduğunuz gibi bırakın. İsteğe bağlı olarak çekirdekleri çıkartılmış ikiye bölünmüş vişne koyabilirsiniz. 160 derece fırında pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder