10 Nisan 2015 Cuma

TAVUKLU MISIR ÇORBASI


Malzemeler:
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı kırık mısır
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı 
  • 1 limonun suyu
  • Yarım demet dereotu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Yapılışı:

     Kırık mısırı düdüklü tencereye koyup pişirin. Tavukları minik minik küp küp doğrayın. Kuru soğanı yemeklik doğrayın. 4 yemek kaşığı sıvı yağı tavaya koyup, tavuklar suyunu salıp çekene kadar kavurun. Sonra 5 su bardağı su koyup kaynamaya bırakın. Ayrı bir tencereye sıvı yağ koyun. 1 yemek kaşığı un ve mısır ununu koyup, un kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine 3 su bardağı su koyup kaynatın. Haşlanmış mısırı ve tavukları ilave edin. Beraber 5 dakika kadar kaynatın. 1 su bardağı sütü ilave edin. Tuz ve karabiberini ekleyin. Çorbayı ocaktan almadan yumurta sarısı ve l limon suyu ile çırpın ve karıştırarak çorbaya ilave edin. Ocaktan alınca dereotunu ince ince doğrayıp çorbanın içine koyup karıştırın servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder