3 Nisan 2015 Cuma

ZEYTİNYAĞLI LAHANA SARMASI


Malzemeler:
  • 1 adet sarmalık lahana
  • 3 adet kuru soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı yeni bahar 
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kuru nane
  • Zeytinyağ
Yapılışı:

     Lahanaları yaprak yaprak ayırıp sıcak suda haşlayın. Soğanları yemeklik doğrayın. Yeşillikleri ince ince kıyın. Soğanları ve fıstıkları zeytinyağı ile birlikte tencereye koyup kavurun. Yıkanmış pirinci ilave edip kavurmaya devam edin. Yıkanmış kuş üzümünü koyun karıştırın. 1,5 su bardağı suyu, tuzu ve 1 tatlı kaşığı şekeri ekleyip kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın. Pirinçler suyunu çekince ocağı kapatın biraz dinlendirin. Yeni baharı, naneyi ve yeşillikleri koyup karıştırın. Lahanaların damarlı kısmını ayırıp sarın. Tencereye dizip ocakta pişirin. Sarmalar soğuyunca limonla servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder