9 Nisan 2015 Perşembe

BADEM EZMESİ


Malzemeler:
  • 2 su bardağı kavrulmamış badem
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 2 damla limon suyu
Yapılışı:

    Bademleri bir tencereye koyup, üzerine su koyup, 5 dakika kaynatın. Bademlerin suyunu süzüp soğutun ve kabuklarından çıkarın. Mutfak robotundan çekip, un haline getirin. Bir cezvede şeker ve suyu 10 dakika kaynatın. Bir, iki damla limon suyunu sıkın ve 3 dakika kadar daha kaynatıp ocağı kapatın. Un halindeki bademlerin üzerine şerbeti döküp, ocakta helva gibi toparlanana kadar çevirin. Sonra streç film serili düz bir zemin üzerinde bademleri döküp rulo şeklinde sarın ve buzdolabına koyun. Buzdolabından çıkarıp kesin ve üzerine yeşil fıstık döküp servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder