6 Nisan 2015 Pazartesi

CUP KEK


Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ve 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ve yarım su bardağından 1 parmak eksik süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 20-25 adet cup kek kağıdı
Kreması İçin:
  • 125 gr. oda sıcaklığında tereyağ
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet büyük boy pınar krem peynir
Üzerini Süslemek İçin:
  • Damla çikolata
  • Pirinç patlağı
  • Renkli şekerlemeler
Yapılışı:

     4 yumurtayı şekerle iyice çırpın. Sıvı yağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin karıştırın. Hamuru iki kaba eşit şekilde ayırın. Hamurun birine 1 yemek kaşığı kakao koyup karıştırın ve 2 yemek kaşığı damla çikolata ilave edin. Kuru üzümü bir cezveye koyup bir taşım kaynatın suyunu süzüp kurulayın. Sonra üzerine un serpip sade kek hamuruna karıştırın. Cup kek kalıplarına boşaltıp sade kekin üzerini üzümler koyun. Kakaolu kekin üzerine damla çikolatalar koyup soğuk fırında 170 derecede pişirin. Kreması için tereyağ, pudra şekeri ve krem peyniri çırpın. Kekler pişene kadar buzdolabına koyun. Kekler fırından çıkınca iyice soğutun. Hazırladığınız kremayı sıkma torbasına koyup üzerine sıkın ve üzerini pirinç patlağı, damla çikolata ve şekerlemelerle süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder