9 Nisan 2015 Perşembe

TAŞ KADAYIF TATLISI


Malzemeler:
  • 10 adet yassı kadayıf
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 2 yumurta 
  • Kızartmak için sıvı yağ
Şerbeti İçin:
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su 
  • 2-3 damla limon suyu
Yapılışı:

     Yufkacıdan aldığınız yassı kadayıfın ortasına dövülmüş cevizden koyup, poğaça gibi kapatın. Kapattığınız kısmı elinizle sıkıştırın ki açılıp içinden cevizler dökülmesin. Taş kadayıfları hazırladıktan sonra şerbeti hazırlayın. Suyu ve şekeri tencereye koyup ocağa koyun. Kaynamaya başlayınca 5 dakika tutup, limon suyunu koyun ve ocağın altını kapatın. Şerbet soğurken 2 yumurtayı çırpın. Hazırladığınız taş kadayıfları çırpılmış yumurtaya batırıp, kızgın yağda kızartın. Kadayıflar kızarınca soğuk şerbete atın. Şerbetten çıkarıp servis tabağına alıp servis edebilirsiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder