23 Nisan 2015 Perşembe

6-36 BÖREK


Malzemeler:
  • 3 yumurta (1 inin sarısı üzerine)
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Çeyrek yaş maya (40 gr)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 250 gr margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un (5-6 su bardağı un)
İç Malzemesi:
  • 500 gr. kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı:

     Bir yoğurma kabına su, süt, yoğurt, sıvı yağ, maya, şeker, tuz, iki tam yumurta ve bir yumurtanın beyazını koyup karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Hamuru 6 bezeye ayırın. 10 dakika mayalanması için bekletin. Küçük bir tavada margarini eritin sıvı yağı ekleyip karıştırın. Bezelerden bir tanesini alıp yufka büyüklüğünde açın. 3 yemek kaşığı yağlı karışımdan döküp fırça ile yufkayı yağlayın. Yufkayı gözleme gibi katlayıp aralarını yağlayın. Bütün bezeler bitene kadar aynı işlemi yapın. İlk katladığınız yufkayı alıp dikdörtgen şeklinde açın iki kenarına iç malzemeden koyup ortadan ikiye kesin rulo şeklinde sarın ve hamuru 3 veya 4 parça olarak kesin. Yağlanmış tepsiye dizin. 180 derece fırında pişirin. İç malzemesi için soğanları yemeklik doğrayın. Sıvı yağı ve soğanları tavaya koyup kavurun. Soğan kavrulunca kıymayı ilave edin ve onu da kavurun. Kıyma kavrulunca ocaktan indirip karabiber ve tuzu ilave edip karıştırın soğumaya bırakın.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder