11 Nisan 2015 Cumartesi

KREMALI İNCİR TATLISI


Malzemeler:
  • 7 adet incir
  • 1 su bardağı ceviz
  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
Keki Islatmak İçin:
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı nescafe
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
Kreması İçin:
  • 3 su bardağı süt
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 200 gr. labne peyniri
Üzeri İçin:
  • Hindistan cevizi
Yapılışı:

     İncirleri sıcak suya koyup 15 dakika bekletin. İncirler yumuşayınca küp küp doğrayın. 3 yumurta ve yarım su bardağı şekeri çırpın. Sonra unu, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip çırpın. Dövülmüş ceviz ve incirleri koyup kaşıkla karıştırın. Karışımı kare borcama döküp 170 derece fırında pişirin.
3 su bardağı süt ile vanilyalı pudingi pişirin ve soğutun. Krema soğuyunca labne peynirini ilave edip mikserle çırpın. Bir kasenin içinde suyu, nescafeyi ve şekeri karıştırın. Keki fırından çıkarın ve ılımaya bırakın. Kek ılınınca hazırladığınız kahveli karışımla keki ıslatın. Sonra hazırladığınız kremayı üzerine döküp yayın. Üzerine hindistan cevizi dökün ve buzdolabına koyun. Bir gün sonra servis edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder